Menes met "Slaap je al?"  Tekst: Toon Tellegen

“Ik vind het jammer dat je niet iets kan bewaren van iemand die doodgaat.”

“Zullen we elkaar eens proberen te kussen? Als het niets is, zien we wel weer verder”

“Jij bent eigenlijk heel lelijk.”
“Ik kan er niks aan doen.”
“Natuurlijk niet. Het ligt helemaal aan mij.”


Toneelgroep Menes brengt een eigentijds en veelzijdig repertoire ten tonele en blijft zoeken naar nieuwe vormen van theater. De pijlers van hun stukken zijn humor, herkenbaarheid en verbeelding. Menes laat zich inspireren door dagelijkse situaties en onnozelheden en is van mening dat theater in de eerste plaats gewoon ‘leuk’ moet én mag zijn.

Slaap je al? is geďnspireerd door de korte verhalen van Toon Tellegen in zijn bundel "Twee oude vrouwtjes”. De voorstelling neemt het publiek zonder veel woorden mee in de innerlijke gevoels- en belevingswereld van twee geďsoleerde vrouwtjes. Ze kunnen niet zonder elkaar maar met elkaar is het ook niet altijd alles. Hun leven gaat zijn gangetje, maar onder hun stoďcijnse uiterlijk gaan tegenstrijdige emoties als een wervelwind te keer. Door kale en doeltreffende dialogen wisselen verlangen en jaloezie, woede en weemoed, maar ook humor, liefde en tragiek elkaar continu af.

Slaap je al? was te zien in juni 2006 in het Steigertheater in Nijmegen, en op donderdag 2 november 2006 in Lux, Nijmegen.

Regie: Natasja Hollander
Spel: Saskia Barendse, Maya Wannet, Kim Oudernaarden

Muziek/Geluid: Speakerfood Music & Sound Design / Rinus Aarts