Menes speelt "Sterker Nog - Het onwaarschijnlijk gespierde verhaal van Theseus"  Tekst: Simon van der Geest


Theseus is een held. Hij is cool, sterk en charmant. Beter nog dan James Bond. Hij heeft verscheidene schurken rond Athene al verslagen. Hij wordt bewonderd en bejubeld.
Zodra er zich een nieuwe kans aandient om zich te bewijzen als held, grijpt hij deze dan ook gretig aan. Athene moet jaarlijks 7 jongens en 7 meisjes offeren aan het monster de Minotaurus van Kreta. Theseus zal dat beest verslaan.
In zijn zoektocht naar het monster, naar roem en naar macht, komt Theseus vooral zichzelf tegen. Hij dwaalt door de gangen van zijn eigen hersenkronkels, twijfelend en nerveus. Groots, beroemd en alleen.

‘Sterker nog’ is het achtste toneelstuk van de Nijmeegse theatergroep Menes. In dynamische, cartooneske scènes roept Menes een glanzende façade op die hoort bij roem en heldenstatus. Achter die façade schuilen onzekerheid, angst en het worstelen met identiteit. Waar de personages aanvankelijk onverwoestbare en perfecte striphelden leken, brokkelen ze steeds verder af.
De tekst werd speciaal voor Menes geschreven door tekstschrijver Simon van der Geest. De mythe van Theseus en het monster de Minotaurus wordt in ‘Sterker nog’ op een verfrissende manier nieuw leven ingeblazen.

Tekst Simon van der Geest - Regie Natasja Hollander - Spel Bart Broekhuijsen Leonie Pastoor Pim Vugteveen Luuk de Waal Maja Wannet Myrthe Hosmus - Geluid Rinus Aarts - Licht Kim Oudenaarden - Kostuums Linde Jaarveld en Lobke Haaring

Datums:

vr 22 & za 23 januari - Huis van Puck – Arnhem www.huisvanpuck.nl

vr 29 januari - De Lindenberg - Nijmegen www.delindenberg.com 024-3273737
zo 31 januari - Lux - Nijmegen www.lux-nijmegen.nl 0900-5894636